Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Michelin Rehberi 2025 Seçkisi Tanıtım Töreninde
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dünyanın önde gelen restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi’nin 2025 seçkisinin tanıtım törenine katıldı. Michelin Rehberi’nin İstanbul, İzmir ve Muğla’yı kapsayan 2025 seçkisi, 32 yeni restoranın eklenmesiyle zenginleşti.
Türkiye Gastronomisinin Uluslararası Değeri Ödül Töreninde
Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus’ta düzenlenen ödül töreninde, Türkiye gastronomisinin uluslararası alandaki yeri ve önemine dikkat çekildi.
Bakan Ersoy, törende Türk mutfağının küresel gastronomi sahnesindeki güçlü konumuna değinerek, 2025 yılında İstanbul, İzmir ve Bodrum’un yanı sıra Muğla ilimizin diğer ilçelerine de yayılacak olan Michelin seçkisinin, seçilen tüm restoranlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz. Destinasyonlarımızın dünyanın önde gelen gastronomi şehirleri arasına girebilmeleri için hem yerel lezzetlere hem de dünya mutfaklarının başarılı örneklerine ev sahipliği yapmaları gerekiyor.
MICHELIN REHBERİ 2025 TÜRKİYE SEÇKİSİ
Tavsiye edilen restoran sayısı, İstanbul’da 77, İzmir’de 24 ve Muğla’da 31 olmak üzere toplamda 132’ye ulaştı.
Bu restoranlar arasında 2’si Michelin Yıldızı, 8’i Bib Gourmand ve 6’sı Michelin Yeşil Yıldız ile ödüllendirildi. Geçtiğimiz yıl tavsiye edilenler listesinde yer alan bir restoran ise bu yıl Bib Gourmand derecesi kazandı.
“TÜRKİYEYE EN BÜYÜK FAYDASI BU ZENGİNLİĞİMİZİ DÜNYAYA TANITMAK”
İstanbul, İzmir ve Muğla’nın hem özgün Türk mutfağının yaratıcı restoranlarına hem de dünya mutfaklarından örnekler sunan işletmelere ev sahipliği yaptığını söyleyen Bakan Ersoy, Michelin Rehberi’nin Türkiye’ye en büyük faydasının bu zenginliği dünyaya tanıtmak olduğunu vurguladı. Yerli ve yabancı ziyaretçilere şehirlerimizin çeşitli lezzetleriyle unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatmayı hedeflediklerini belirtti.
GASTRONOMİDE ÖNCÜ ŞEHİRLERİMİZ: İSTANBUL, İZMİR VE MUĞLA
Bakan Ersoy, İstanbul’un tarihi ve kültürel değerlerinden beslenen benzersiz deneyimler sunduğunu, İzmir ve Muğla illerinin ise zengin yemek kültürleriyle ön plana çıktığını belirtti. Türk mutfağının zenginliği ve çeşitliliğinin uluslararası alanda büyük ilgi gördüğünü ifade etti.
“MÜFETTİŞLERİMİZ TÜRK MUTFAK SAHNESİNİN ZENGİNLİĞİ KARŞISINDA BÜYÜLENDİ”
Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, Türk mutfağının çeşitliliğine ve yaratıcılığına hayran kaldıklarını belirtti. İstanbul, İzmir ve Muğla’nın sunduğu gastronomi mozaiğinin benzersiz olduğunu vurguladı.
patronlardunyasi.com